Обґрунтування технології виробництва желейних кондитерських виробів - Кузьміна, Марія Олександрівна; Kuzmina, Mariia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єкт дослідження: желейні кондитерські вироби. Метою роботи є обґрунтування технології виробництва желейних кондитерських виробів. Методи дослідження: Органолептична оцінка дослідних зразків цукерок проводилася бальним методом, за показниками якості, встановленими ДСТУ 4570-93, крім того, враховувались показники «структура» і «консистенція», як найбільш значущі для желейних продуктів. Дегустація представлених зразків здійснювалася колективом працівників дегустаторів (співробітників кафедри харчових технологій) в складі 5 осіб, з урахуванням коефіцієнтів вагомості.Obiekt doslidzhennia: zheleini kondyterski vyroby. Metoiu roboty ye obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva zheleinykh kondyterskykh vyrobiv. Metody doslidzhennia: Orhanoleptychna otsinka doslidnykh zrazkiv tsukerok provodylasia balnym metodom, za pokaznykamy yakosti, vstanovlenymy DSTU 4570-93, krim toho, vrakhovuvalys pokaznyky «struktura» i «konsystentsiia», yak naibilsh znachushchi dlia zheleinykh produktiv. Dehustatsiia predstavlenykh zrazkiv zdiisniuvalasia kolektyvom pratsivnykiv dehustatoriv (spivrobitnykiv kafedry kharchovykh tekhnolohii) v skladi 5 osib, z urakhuvanniam koefitsiientiv vahomosti.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva zheleinykh kondyterskykh vyrobiv
Keywords: желе; zhele; желейні цукерки; zheleini tsukerky; кропива дводомна (Urticadioica L.); kropyva dvodomna (Urticadioica L.); вітамін С; vitamin S; пектин; pektyn; студнеутворювач; studneutvoriuvach; глазуровані цукерки; hlazurovani tsukerky