Підвищення технічного рівня машин для поверхневого обробітку ґрунту (на прикладі культиваторів) - Деркач, Олексій; Derkach, Oleksii; Макаренко, Дмитро; Makarenko, Dmytro; Литвинцева, Юлія; Litvintseva, Yuliia; Деркач, Василь; Derkach, Vasil (Інститут геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАНУ, 2019)
В статті наведено аналіз стану виробництва продукції рослинництва в Україні та опис недоліків у роботі культиваторів. Запропоновано модернізувати конструкцію культиваторів за допомогою полімерних композиційних матеріалів. Рекомендується впровадження полімерного композиту УПА-6-30 у конструкцію культиваторів, так як, він має високі триботехнічні характеристики. The article includes an analysis of the state of production of crop production in Ukraine and a description of the shortcomings in the work of cultivators.It was proposed to modernize the construction of cultivators with the help of polymer composite materials. We recommend the introduction of a polymer composite CCPA-6-30 in the construction of cultivators, it has high tribotechnical characteristics.
Upgraiding of machines for surface tillage (for cultivators)
Keywords: вуглепластик; carbon plastic; культиватор; cultivator; триботехнічна характеристика; tribotechnical characteristic; абразив; abrasive