Обліково-аналітичне забезпечення управління економічною безпекою підприємства - Кузьменко, Ю. М.; Kuzmenko, Yu. M. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Основою обліково-аналітичного забезпечення є інформація, тобто сукупність відомостей про внутрішнє і зовнішнє середовище підприємства, яку використовують для оцінки й аналізу економічних явищ та процесів для розроблення і прийняття управлінських рішень. Слід зауважити, що управління економічною безпекою підприємства — це неперервний процес отримання інформації про рівень безпеки та ймовірність виникнення та розвитку викликів, загроз і ризиків з подальшим напрацюванням адекватних до ситуації управлінських рішень. Osnovoiu oblikovo-analitychnoho zabezpechennia ye informatsiia, tobto sukupnist vidomostei pro vnutrishnie i zovnishnie seredovyshche pidpryiemstva, yaku vykorystovuiut dlia otsinky y analizu ekonomichnykh yavyshch ta protsesiv dlia rozroblennia i pryiniattia upravlinskykh rishen. Slid zauvazhyty, shcho upravlinnia ekonomichnoiu bezpekoiu pidpryiemstva — tse neperervnyi protses otrymannia informatsii pro riven bezpeky ta ymovirnist vynyknennia ta rozvytku vyklykiv, zahroz i ryzykiv z podalshym napratsiuvanniam adekvatnykh do sytuatsii upravlinskykh rishen.
Oblikovo-analitychne zabezpechennia upravlinnia ekonomichnoiu bezpekoiu pidpryiemstvа
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; внутрішнє і зовнішнє середовище; vnutrishnie i zovnishnie seredovyshche; управління економічною безпекою підприємства; upravlinnia ekonomichnoiu bezpekoiu pidpryiemstva