Біотехнологічні стратегії стабілізації метаболізму та імунного статусу поросят у стресовий період відлучення - Дочкін, Дмитро Олексійович; Dochkin, Dmytro Oleksiiovych (ГО «Молодіжна наукова ліга» ; ТОВ «УКРЛОГОС Груп», 2025)
У тезах висвітлено актуальні біотехнологічні рішення щодо зменшення негативного впливу стресу відлучення на поросят. Обґрунтовано доцільність використання пробіотика Bacillus subtilis PB6 для підтримки мікробіому кишечника, зниження рівня кортизолу, стабілізації імунної відповіді та зменшення проявів діареї. The thesis outlines current biotechnological approaches to mitigate weaning stress in piglets. The use of Bacillus subtilis PB6 is justified as a promising probiotic to support gut microbiota, reduce cortisol levels, stabilize immune responses, and decrease the incidence of diarrhea.
Biotekhnolohichni stratehii stabilizatsii metabolizmu ta imunnoho statusu porosiat u stresovyi period vidluchennia
Keywords: імунітет; immunity; поросята; piglets; стрес відлучення; weaning stress; Bacillus subtilis PB6; Bacillus subtilis PB6; пробіотики; probiotics; метаболізм; metabolism