Адаптивна поведінка та продуктивність корів при переведенні на літнє табірне утримання - Шкурко, Тетяна Петрівна; Shkurko, T. P.; Shkurko, T.; Shkurko, Tetiana (Білоцерківський НАУ, 2018)
Наведені дані з вивчення адаптивної поведінки корів голштинської і української червоної молочної порід при переведенні на літнє-табірне утримання. Встановлено, що тварини високого соціального рангу мали вищі середньодобові надої у порівнянні з коровами середнього і низького рангів. У голштинської худоби різниця відповідно становила 2,82 кг (Р0,95) і 3,67 кг молока (Р0,95), в української червоної молочної – 0,62 кг і 2,14 кг молока (Р0,95). Resulted information from the study of adaptive conduct of Holstein’s milking cows and Ukrainian red milk breeds during overlanding on summer-camp management. It is set that the animals of high grade had higher average daily yields in comparison with the cows of middle and low grades. At a Holstein’s breeds cattle a difference accordingly made 2,82 kg (Р0,95) and 3,67 kg of milk (Р0,95), at Ukrainian red milk breeds – 0,62 kg and 2,14 kg of milk (Р0,95).
Adaptive conduct and productivity of cows during overlanding on summer camp management
Keywords: надій; hopes; молочні корови; milk cows; поведінка; conduct; ранг; grade; літній табір; summer camp; доїння; milking