Обґрунтування параметрів технологічного процесу екструдування зернових кормів - Коба, Тарас Сергійович; Koba, Taras Serhiiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Дипломна робота містить п’ять основних розділів. У вступі дипломної роботи обґрунтовано актуальність теми, сформульовані мета та задачі, приведено методи досліджень. З аналізу стану питання екструдування зернових кормів встановлено схему машини, яка підлягає удосконаленню. В другому розділі проведено теоретичне моделювання роботи екструдера на основі чого обґрунтовано технологічні, геометричні, кінематичні та силові параметрів. В результаті лабораторних досліджень визначено раціональні співвідношення конструктивно-режимних параметрів розробленого екстру-дера. Проведено дослідження розробленої конструкції з точки зору охорони праці. В п’ятому розділі виконано економічну оцінку. На завершення сформульовано загальні висновки, складено бібліографічний список та оформлено додатки. Dyplomna robota mistyt piat osnovnykh rozdiliv. U vstupi dyplomnoi roboty obgruntovano aktualnist temy, sformulovani meta ta zadachi, pryvedeno metody doslidzhen. Z analizu stanu pytannia ekstruduvannia zernovykh kormiv vstanovleno skhemu mashyny, yaka pidliahaie udoskonalenniu. V druhomu rozdili provedeno teoretychne modeliuvannia roboty ekstrudera na osnovi choho obgruntovano tekhnolohichni, heometrychni, kinematychni ta sylovi parametriv. V rezultati laboratornykh doslidzhen vyznacheno ratsionalni spivvidnoshennia konstruktyvno-rezhymnykh parametriv rozroblenoho ekstrudera. Provedeno doslidzhennia rozroblenoi konstruktsii z tochky zoru okhorony pratsi. V piatomu rozdili vykonano ekonomichnu otsinku. Na zavershennia sformulovano zahalni vysnovky, skladeno bibliohrafichnyi spysok ta oformleno dodatky.
Obgruntuvannia parametriv tekhnolohichnoho protsesu ekstruduvannia zernovykh kormiv
Keywords: питомі експлуатаційні витрати; pytomi ekspluatatsiini vytraty; сипкі корми; sypki kormy; екструдер; ekstruder; гвинт; hvynt; потужність; potuzhnist; питома енергоємність; pytoma enerhoiemnist