Оптимізація фінансового управління сільськогосподарським підприємством та його ділової активності - Зейко, Любов Сергіївна; Zeiko, Liubov (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт дослідження – процеси фінансового управління сільськогосподарським підприємством та його ділова активність. Предмет дослідження – інструменти та механізми оптимізації фінансового управління, що впливають на стан ділової активності сільгосппідприємства. Метою роботи є формування теоретичних і практичних підходів до оптимізації фінансового управління сільськогосподарським підприємством, спрямованих на підвищення його ділової активності, конкурентоспроможності та ефективності функціонування. Obiekt doslidzhennia – protsesy finansovoho upravlinnia silskohospodarskym pidpryiemstvom ta yoho dilova aktyvnist. Predmet doslidzhennia – instrumenty ta mekhanizmy optymizatsii finansovoho upravlinnia, shcho vplyvaiut na stan dilovoi aktyvnosti silhosppidpryiemstva. Metoiu roboty ye formuvannia teoretychnykh i praktychnykh pidkhodiv do optymizatsii finansovoho upravlinnia silskohospodarskym pidpryiemstvom, spriamovanykh na pidvyshchennia yoho dilovoi aktyvnosti, konkurentospromozhnosti ta efektyvnosti funktsionuvannia.
Optymizatsiia finansovoho upravlinnia silskohospodarskym pidpryiemstvom ta yoho dilovoi aktyvnosti
Keywords: фінансове управління; financial management; фінансова стійкість; financial stability; ділова активність; business activity; оборотність активів; assets turnover; рентабельність; profitability; оптимізація витрат; cost optimization