Порівняльна характеристика едафотопів плакорних і схилових земель Дніпропетровщини залежно від їхнього місцезнаходження - Бондар, Г. О.; Bondar, G.; Добровольська, К. В.; Dobrovolska, K.; Торхова, Н. А.; Torkhova, N. (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2011)
Доведено, що абіотичні екологічні фактори неоднаково впливають на стан ґрунтів схилів різних експозицій, тому при використанні цих ґрунтів доцільно звертати увагу на їх особливості і впроваджувати певні методи їх використання та поліпшення. Дослідження надають можливість моделювати найбільш продуктивні біогеоценози. It was established the abiotic factors have different input on various exposition slope soil conditions because of it is necessary to pay attention on them peculiarities to continue to introduce appointed methods their application and improvement. The studies give possibility for more productive bigeocenoses modeling.
Comparative assessment of the edaphotopes of the plane and washed lands depending on place position in the Dnipropetrovsk region
Keywords: ґрунти на схилах; soils on slopes; методи їх використання; methods of their use; моделювання продуктивних біогеоценозів; modeling of productive biogeocenoses