7'-((4-етил-5-((2-(4-флуорофеніл)-2-гідроксоетил)тіо)-4Н-1,2,4-триазол-3- іл)метил) теофілін, що проявляє протитуберкульозну активність - Гоцуля, Андрій Сергійович; Goculya, Andriy; Ткаченко, Олексій Андрійович; Tkatschenko, A. A.; Tkatschenko, O. A.; Tkatschenko, Оleksii; Зажарський, Володимир Володимирович; Zazharskiy, Vladymyr; Zazharskiy, Volodymyr; Zazharskyi, Vladymyr; Zazharskyi, Volodymyr; Zazharskiy, V.; et al. (My University, 2017)
Винахід належить до ветеринарної мікробіології та може бути використаний для підвищення ефективності бактеріологічної діагностики туберкульозу тварин, селекції вакцинних штамів для конструювання препаратів специфічної профілактики хвороби. Винахід у порівнянні з прототипом дещо активніше проявляє протитуберкульозну активність відносно Mycobacterium bovis. В основу винаходу поставлено задачу створення нових біологічно активних сполук, які можуть застосовуватись як оригінальні лікарські засоби у ряду 1,2,4-триазолу та проявляють протитуберкульозну активність. Поставлена задача вирішується тим, що створено 7'-((4-етил-5-((2-(4-флуорофеніл)-2-гідроксоетил)тіо)-4H-1,2,4-триазол-3-іл)метил)теофілін, який проявляє протитуберкульозну дію. The invention relates to veterinary microbiology and can be used to increase the effectiveness of bacteriological diagnosis of animal tuberculosis, the selection of vaccine strains for the design of drugs for the specific prevention of disease. The invention, in comparison with the prototype, shows a somewhat more active anti-TB activity against Mycobacterium bovis. The basis of the invention is the task of creating new biologically active compounds that can be used as original drugs in a series of 1,2,4-triazole and exhibit anti-TB activity. The task is solved by the fact that 7'-((4-ethyl-5-((2- (4-fluorophenyl) -2-hydroxoethyl) thio)-4H-1,2,4-triazol-3-yl) methyl ) theophylline, which exhibits anti-TB activity.
7 '- ((4-ethyl-5 - ((2- (4-fluorophenyl)-2-hydroxoethyl) thio) -4H-1,2,4-triazol-3-yl) methyl) theophylline, which shows anti-TB activity
Keywords: туберкульоз; tuberculosis; M. bovis; M. bovis; тинкторіальні властивості; tinctorial properties; морфологічні ознаки; morphological signs; препарат 7'-((4-етил-5-((2-(4-флуорофеніл)-2-гідроксоетил)тіо)-4Н-1,2,4-триазол-3- іл)метил)теофілін; 7 '- ((4-ethyl-5 - ((2- (4-fluorophenyl)-2-hydroxoethyl) thio) -4H-1,2,4-triazol-3-yl) methyl) theophylline; ізоніазид; isoniazid