Бухгалтерський облік як практична діяльність - Васільєва, Леся Миколаївна; Vasilieva, Lesia (My University, 2017)
Встановлено, що бухгалтерський облік як практична діяльність представляє собою упорядковану систему збору, реєстрації та узагальнення інформації в грошовому вираженні про майно, зобов’язання підприємства та їх рух шляхом суцільного безперервного та документального обліку всіх господарських операцій. Одночасно працівники бухгалтерії здійснюють контроль за відповідністю цих операцій чинному законодавству, економічністю використання ресурсів, виявляють і аналізують результати виробничо-господарської діяльності підприємства. Бухгалтерський облік як практична діяльність повинен забезпечити відображення усіх господарських засобів, джерел їх утворення та результатів діяльності на рахунках обліку. It has been established that accounting as a practical activity is an ordered system for collecting, registering and generalizing information in monetary terms about property, obligations of the enterprise and their movement by means of continuous continuous and documentary accounting of all business transactions. At the same time, accounting officers monitor the compliance of these operations with current legislation, the cost-effectiveness of the use of resources, identify and analyze the results of production and economic activity of the enterprise. Accounting as a practical activity should ensure the reflection of all economic resources, sources of their formation and results of activity on accounting accounts.
Accounting as a practical activity
Keywords: облік; accounting; наука; science; практика; practice; елементи; elements; діяльність; activities