Ефективність методу озонування для очищення поверхневих вод у штучних водоймах - Кім, Ігор Вільгельмович; Kim, Ihor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
В дипломній роботі розглянуті сучасний стан води у Київському водосховищі, схема водоочистки, що використовується на АК «Київводоканал». Реалізаціявдосконаленої схеми очищення питної води,з урахуванням змін у складі води за кілька десятків років з момента пуску в експлуатацію, дає можливістьзабезпечити киян більш якісною водою при менших витратах реагентів. Об’єктом дослідження є метод очистки води озоном з модифікацією технології дрібнодисперсного озонування Предметом досліджень є якість води за гідрохімічними показниками після очищення методом озонування. Мета poбoти – показати ефективність використання методів стандартного та дрібнодисперсного озонування для очищення поверхневих вод у штучнихводоймах. V dyplomnii roboti rozghlianuti suchasnyi stan vody u Kyivskomu vodoskhovyshchi, skhema vodoochystky, shcho vykorystovuietsia na AK «Kyivvodokanal». Realizatsiiavdoskonalenoi skhemy ochyshchennia pytnoi vody,z urakhuvanniam zmin u skladi vody za kilka desiatkiv rokiv z momenta pusku v ekspluatatsiiu, daie mozhlyvistzabezpechyty kyian bilsh yakisnoiu vodoiu pry menshykh vytratakh reahentiv. Obiektom doslidzhennia ye metod ochystky vody ozonom z modyfikatsiieiu tekhnolohii dribnodyspersnoho ozonuvannia Predmetom doslidzhen ye yakist vody za hidrokhimichnymy pokaznykamy pislia ochyshchennia metodom ozonuvannia. Meta poboty – pokazaty efektyvnist vykorystannia metodiv standartnoho ta dribnodyspersnoho ozonuvannia dlia ochyshchennia poverkhnevykh vod u shtuchnykhvodoimakh.
Efektyvnist metodu ozonuvannia dlia ochyshchennia poverkhnevykh vod u shtuchnykh vodoimakh
Keywords: озонування; ozonuvannia; поверхневі води; poverkhnevi vody; штучні водойми; shtuchni vodoimy; забруднення води; zabrudnennia vody; дрібнодисперсне озонування; dribnodyspersne ozonuvannia