Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою свійських кролів за еймеріозу і пасалурозу в умовах лабораторії кафедри паразитології та ветсанекспертизи Дніпровського державного аграрно-економічного університету - Яровіцька, О. О.; Yarovitska, O. O. (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
В результаті пілотного дослідження впливу шлунково-кишкових інвазій свійських кролів на якість і безпеку м’яса, були встановлені відмінності між дослідними і контрольною групами. У кролів з емеріозною і пасалурозно-еймеріозною інвазіями у порівнянні із контрольною групою кролів (без інвазій), виявили збільшення: кількості МАФАнМ, БГКП в м’язах і печінках; в м’язах Longissimus dorsi – вологості (на 4,4%) і вологовидільної здатності (на 8,2%). Забійний вихід у неінвазованих кролів становив 58,2% проти 56,0% і 56,74% у інвазованих еймеріозом та еймеріозом з пасалурозом кролів відповідно. A pilot study of the effects of gastrointestinal invasions on domestic rabbits on meat quality and safety revealed differences between the experimental and control groups. In rabbits with emeriosis and pasalurosis-eimeriosis invasions in comparison with the control group of rabbits (without invasions), increased: the number of MAFANM, BGKP in the muscles and liver; in the muscles of Longissimus dorsi - moisture (by 4.4%) and moisture (by 8.2%). Slaughter yield in non-infested rabbits was 58.2% vs. 56.0% and 56.74% in infested eimeriosis and eimeriosis with pasalurosis rabbits, respectively.
Veterinary and sanitary evaluation of products of slaughtering of rabbits for eimeriosis and pasalurosis in the laboratory Department of Parasitology and vetsanekspertizy Dnieper State Agricultural and Economic University
Keywords: якість; quality; кролі; rabbits; ветеринарно-санітарна експертиза; veterinary and sanitary examination; забійні показники; slaughter indices; еймеріоз; eimeriosis; пасалуроз; posalurosis