Production of feedstock for biofuel on marginal lands in Ukraine: assessment and prospects - (:unkn) unknown (Baltija Publishing, 2023)
Запропонована маловитратна інноваційна стратегія створення швидкоростучих плантацій енергетичних культур і дерев рекультиваних землях. Малородючі землі можна використовувати для виробництва біосировини, багатої на вуглеводні компоненти, придатні для опалення об'єктів комунального значення. Використання ґрунтових домішок може підвищити врожайність, позитивно впливати на біологічну активність техноземів та енергетичні показники біомаси трав'янистих і деревних рослин. Серед них - осад стічних вод і зола рослинних залишків. A low-cost innovative strategy of creating fast-growing plantations of energetic crops and trees on post-mining lands is offered. The marginal lands can be used to produce bio-feedstock rich in carbohydrate components, suitable for heating objects of municipal importance. Using soil amendments can increase the yield, a positive effect on the technosols’ biological activity, and the thermal indexes of the biomass of herbaceous and woody plants. Sewage sludge and crop residue ash are among them
Виробництво сировини для біопалива на маргінальних землях в Україні: оцінка та перспективи
Keywords: Energetic crops; енергетичні культури; marginal lands; малородючі землі; bio-feedstock; біосировина; biofuel; біопаливо