Землеробська механіка. Т. 3. Аналіз і результати досліджень робочих органів машин для обробітку ґрунту - Кобець, Анатолій Степанович; Kobec, Anatoly Stepanovich; Kobets, Anatoly S.; Kobets, A. S.; Kobeс, A. S.; Kobets, А.; Сobets’, ,Anatoly; Сокол, Сергій Петрович; Sokol, Sergey; Пугач, Андрій Миколайович; Pugach, Andriy; Дирда, Віталій Ілларіонович; et al. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
В третьому томі викладено результати аналізу і досліджень робочих органів сільськогосподарських машин, які взаємодіють з ґрунтом при виконанні певних технологічних процесів. Це основні робочі органи і машини для обробітку ґрунту – плуги, глибоорозпушувачі, культиватори, дискові знаряддя. А також результати теоретичних і практичних досліджень копачів на прикладі машин для збирання картоплі. Приведено результати досліджень конструктивних особливостей і їх вплив на параметри робочих органів та якість виконання роботи і інші технологічні та енергетичні показники. Ці дослідження проведені вченими наукової школи «Землеробська механіка» Дніпровського державного аграрно-економічного університету. Книга може бути корисна для студентів, науково-педагогічних працівників та науковців, які вивчають та проводять дослідження в галузі землеробської механіки та сільськогосподарського машинобудування. The third volume presents the results of analysis and research of the working bodies of agricultural machinery that interact with the soil when performing certain technological processes. These are the main working bodies and machines for tillage – plows, subsoilers, cultivators, disc tools, and the results of theoretical and practical research of diggers on the example of machines for harvesting potatoes. The results of research of constructive features and their influence on parameters of working bodies and quality of performance and other technological and power indicators are presented. These studies were conducted by scientists of the scientific school «Agricultural Mechanics» of Dnipro State Agrarian and Economic University. The book can be useful for students, research and teaching staff, and scientists who study and conduct research in the field of agricultural mechanics and agricultural engineering.
Agricultural mechanics. Vol. 3. Analysis and results of studies of machineworking bodies for tillage
Keywords: землеробська механіка; zemlerobska mekhanika; сільськогосподарські машини; silskohospodarski mashyny; машини для обробітку ґрунту; mashyny dlia obrobitku gruntu; полицеві плуги; polytsevi pluhy; глибокорозпушувачі; hlybokorozpushuvachi; культиватори; kultyvatory; копачі картоплезбиральних машин; kopachi kartoplezbyralnykh mashyn; дискові знаряддя; dyskovi znariaddia; робочі органи машин; robochi orhany mashyn; взаємодія з ґрунтом; vzaiemodiia z gruntom; конструктивні особливості; konstruktyvni osoblyvosti; аналіз теоретичних і практичних досліджень; analiz teoretychnykh i praktychnykh doslidzhen