Ефективність «Гуміфарму» в комплексному лікуванні котів за асептичних ран в умовах ветеринарної клініки «ТріоВет» міста Дніпро - Буларга, О. М.; Bularga, O. M. (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Проведено моніторинг щодо поширення асептичних ран серед котів в умовах міста Дніпро. Встановлено кількісний, віковий, породний, статевий аспекти, а також особливості гематологічних, біохімічних змін, клінічного перебігу на тлі дії комплексного лікування з застосуванням мазі «Гуміфарм». Доведено ефективність застосування за асептичних ран у котів комплексної лікувальної схеми, з застосуванням мазі «Гуміфарм» до якої входять гумінові речовини, прополіс та токоферолу ацетат. Monitoring the distribution of aseptic wounds among cats the city of Dnipro. Quantitative, age, breed, sexual aspects, as well as features of hematological, biochemical changes, clinical course against the background of complex treatment with the use of "Gumipharm" ointment. The effectiveness of a complex treatment regimen for aseptic wound in cats with the use of “Gumifarm” ointment. Which includes humic substances, propolis and tocopherol acetate, has been proven.
Efficacy of “Gumifarm” in the complex treatment of cats with aseptic wounds in the veterinary clinic “TrioVet” in Dnipro
Keywords: «Гамавіт»; “Gamavit”; коти; cats; асептичні рани; aseptic wounds; консервативне лікування; conservative treatment; «Гуміфарм»; “Gumipharm”; «Гентаміцину сульфат»; “Gentamicin sulfate”