Ефективність застосування страхових гербіцидів при вирощуванні пшениці озимої в умовах Синельниківської селекційно-дослідної станції Інституту зернових культур Синельниківського району Дніпропетроської області - Коваленко, Олег Равільович; Kovalenko, Oleh Ravilovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
В роботі наведений аналіз впливу різних страхових гербіцидів в посівах озимої пшениці на забур’яненість її на полях, особливостей росту і розвитку пшениці, урожайність зерна та економічну ефективність виекористаних технологій. В результаті досліджень виявлено значний влив страхових гербіцидів на показники забур’яненості пшениці озимої її ріст і розвиток рослин, урожайність зерна та показники економічної ефективності їх застосування. V roboti navedenyi analiz vplyvu riznykh strakhovykh herbitsydiv v posivakh ozymoi pshenytsi na zaburianenist yii na poliakh, osoblyvostei rostu i rozvytku pshenytsi, urozhainist zerna ta ekonomichnu efektyvnist vyekorystanykh tekhnolohii. V rezultati doslidzhen vyiavleno znachnyi vlyv strakhovykh herbitsydiv na pokaznyky zaburianenosti pshenytsi ozymoi yii rist i rozvytok roslyn, urozhainist zerna ta pokaznyky ekonomichnoi efektyvnosti yikh zastosuvannia.
Efektyvnist zastosuvannia strakhovykh herbitsydiv pry vyroshchuvanni pshenytsi ozymoi v umovakh Synelnykivskoi selektsiino-doslidnoi stantsii Instytutu zernovykh kultur Synelnykivskoho raionu Dnipropetroskoi oblasti
Keywords: озима пшениця; ozyma pshenytsia; страхові гербіциди; strakhovi herbitsydy; забур’яненість; zaburianenist; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist; охорона праці; okhorona pratsi