Удосконалення системи ризик-менеджменту аграрного підприємства для забезпечення його фінансової стійкості в умовах воєнного стану - Квітницький, Едуард Едуардович; Kvitnytskyi, Eduard (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – система ризик-менеджменту аграрного підприємства. Предмет дослідження – методи, інструменти та підходи до вдосконалення системи управління ризиками, спрямовані на забезпечення фінансової стійкості аграрного підприємства. Метою роботи є формування науково обґрунтованого підходу до вдосконалення системи ризик-менеджменту аграрного підприємства, що забезпечить підвищення його фінансової стійкості та адаптивності до дестабілізуючих факторів, характерних для умов воєнного стану. Obiekt doslidzhennia – systema ryzyk-menedzhmentu ahrarnoho pidpryiemstva. Predmet doslidzhennia – metody, instrumenty ta pidkhody do vdoskonalennia systemy upravlinnia ryzykamy, spriamovani na zabezpechennia finansovoi stiikosti ahrarnoho pidpryiemstva. Metoiu roboty ye formuvannia naukovo obgruntovanoho pidkhodu do vdoskonalennia systemy ryzyk-menedzhmentu ahrarnoho pidpryiemstva, shcho zabezpechyt pidvyshchennia yoho finansovoi stiikosti ta adaptyvnosti do destabilizuiuchykh faktoriv, kharakternykh dlia umov voiennoho stanu.
Udoskonalennia systemy ryzyk-menedzhmentu ahrarnoho pidpryiemstva dlia zabezpechennia yoho finansovoi stiikosti v umovakh voiennoho stanu
Keywords: фінансова стійкість; financial sustainability; ризик-менеджмент; risk management; аграрне підприємство; agricultural enterprise; стратегії адаптації; adaptation strategies; запобігання ризикам; нейтралізація ризиків; risk neutralization