Удосконалення логістичного менеджменту збутової діяльності підприємства - Курганова, Ганна Юріївна; Kurhanova, Hanna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення логістичного менеджменту збутової діяльності на прикладі ТОВ «АРК» шляхом впровадження організаційних і інформаційних змін у системі логістичного обслуговування клієнтів. Для досягнення поставленої мети у роботі визначено такі завдання:  проаналізувати теоретичні основи та сучасні підходи до логістичного менеджменту збуту;  дослідити умови господарювання та результати діяльності ТОВ «АРК»;  здійснити оцінку поточної системи логістики ТОВ «АРК»;  виявити проблеми та обмеження у функціонуванні збутових логістичних процесів;  провести SWOT-аналіз логістичного менеджменту підприємства;  обґрунтувати напрями вдосконалення організаційної та інформаційної складових логістичної системи;  оцінити економічну ефективність запропонованих змін за альтернативними сценаріями. Об’єктом дослідження є логістична система збутової діяльності підприємства. Предметом дослідження виступають управлінські підходи, організаційні рішення та ІТ-інструменти, що забезпечують ефективність логістичного менеджменту у сфері збуту. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty bakalavra ye rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia lohistychnoho menedzhmentu zbutovoi diialnosti na prykladi TOV «ARK» shliakhom vprovadzhennia orhanizatsiinykh i informatsiinykh zmin u systemi lohistychnoho obsluhovuvannia kliientiv. Dlia dosiahnennia postavlenoi mety u roboti vyznacheno taki zavdannia:  proanalizuvaty teoretychni osnovy ta suchasni pidkhody do lohistychnoho menedzhmentu zbutu;  doslidyty umovy hospodariuvannia ta rezultaty diialnosti TOV «ARK»;  zdiisnyty otsinku potochnoi systemy lohistyky TOV «ARK»;  vyiavyty problemy ta obmezhennia u funktsionuvanni zbutovykh lohistychnykh protsesiv;  provesty SWOT-analiz lohistychnoho menedzhmentu pidpryiemstva;  obgruntuvaty napriamy vdoskonalennia orhanizatsiinoi ta informatsiinoi skladovykh lohistychnoi systemy;  otsinyty ekonomichnu efektyvnist zaproponovanykh zmin za alternatyvnymy stsenariiamy. Obiektom doslidzhennia ye lohistychna systema zbutovoi diialnosti pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia vystupaiut upravlinski pidkhody, orhanizatsiini rishennia ta IT-instrumenty, shcho zabezpechuiut efektyvnist lohistychnoho menedzhmentu u sferi zbutu.
Udoskonalennia lohistychnoho menedzhmentu zbutovoi diialnosti pidpryiemstva
Keywords: збутова діяльність підприємства; zbutova diialnist pidpryiemstva; впровадження організаційних і інформаційних змін; vprovadzhennia orhanizatsiinykh i informatsiinykh zmin; удосконалення логістичного менеджменту; udoskonalennia lohistychnoho menedzhmentu