Збій податкового механізму державного регулювання в сільському господарстві: суть проблеми та шляхи її вирішення - Касян, О. А.; Kasian, O.; Бондарчук, Наталія Володимирівна; Bondarchuk, N. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`, 2018)
У статті розкрито сучасну проблему, яка характеризується не значним, але все ж таки провалом, в механізмі державного регулювання податкових відносин аграрного сектору економіки. Даний недолік проявляється в не зовсім зрозумілій системі створення та реєстрації Податкових накладних з ПДВ. Це в свою чергу сприяє додатковому витрачанню державних ресурсів на вирішення нагальних питань, які виникають в процесі блокування звітних документів. Є команда державних службовців, що витрачають незчисленну кількість часу на обробку листів, які надходять з кожного підприємства в Україні. Державні ресурси використовуються нераціонально и виходячи з цього запропоновано варіант виходу з даної ситуації, шляхом впровадження нового документу, який буде слугувати додатком до податкової декларації з ПДВ. The article considers a modern problem that is characterized not considerable, but nevertheless a failure, in the mechanism of public administration of tax relations of the agrarian economics sector. This defect is showed up in the not completely understandable system of creation and registration of the tax invoices from VAT. In its turn it assists the additional expense of public resources on the decisions of pressing questions, that arise up in the process of blocking of reporting documents. There is a command of state employees, that spend the countless amount of time on treatment of correspondence that come from every enterprise in Ukraine. Public resources are used irrationally and therefore it is proposed the exit variant from this situation, by introduction of new document that will serve as an addition to the tax return from VAT.
The failure of the tax mechanism of public administration in agriculture: the essence of the problem and the ways of its solution
Keywords: державне регулювання; public administration; податковий механізм; tax mechanism; податкова накладна; tax invoice; розрахунок коригування; correction calculation; сільськогосподарський товаровиробник; agricultural commodity producer