Вплив вітамінно-мінерального преміксу на фізіологічний стан організму птиці, схильної до бурсальної хвороби - Бібен, Іван Андрійович; Biben, I.; Biben, I. A.; Biben, Ivan (Дніпропетровський ДАУ, 2002)
Досліджено залежність перебігу бурсальної хвороби курей від фізіологічного стану організму, віку, рівня годівлі птиці та від застосування лікувально-профілактичного вітамінно-мінерального преміксу. Встановлено зміни вітамінного, мікро- і макроелементного обміну в динаміці патології, зниження рівня захворюваності птиці під впливом преміксу в 1,6 раза, смертності – в 1,2 раза. The dependence of the course of bursal disease of chickens on the physiological state of the organism, age, level of feeding of poultry and the use of therapeutic and preventive vitamin and mineral premixes was investigated. Changes in vitamin, micro and macroelements metabolism in the dynamics of pathology, reduction of the incidence of poultry under the influence of premix in 1,6 times, mortality - 1,2 times.
The effect of vitamin-mineral premix on physiological condition of poultry prone to bursitis disease
Keywords: фізіологічний стан організму птиці; physiological state of the bird organism; вітамінно-мінеральний премікс; vitamin-mineral premix; бурсальна хвороба птиці; bursal bird disease