Ефективність гормональних та вітамінних препаратів у стимуляції тічки у собак - Гудзоватий, Р. С.; Hudzovatyi, R. S.; Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna; Koreyba, L.; Koreiba, L. V.; Coregba, L. V.; Гаращук, Марина Іванівна; Garashuk, M. I.; Garashchuk, M.; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Встановлено, що застосування Гонадотропіну хоріонічного, Оваріовіту та Фос-Бевіту, обумовлює відновлення статевої циклічності та прояв ознак загального збудження у собак на 11–13-ту добу у тварин великих порід та на 10-12 – у дрібних порід. Тривалість статевої охоти становила у великих порід собак – 10–12 діб і дрібних – 7–11 та плодотворну першу в’язку. It was found that the use of Chorionic Gonadotropin, Ovariovit and Phos-Bevit, causes the restoration of sexual cyclicity and the manifestation of signs of general arousal of dogs on the 11th-13th day of animals of large breeds and 10-12 - in small breeds. The duration of sexual hunting was in large breeds of dogs - 10-12 days and small - 7-11 and a fruitful first mating.
Effectiveness of normal and vitamin drugs in stimulation heat of dogs
Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779 Гаращук Марина Іванівна https://orcid.org/0000-0003-1533-6490
Keywords: гормональні та вітамінні препарати; hormonal and vitamin preparations; собака; dog; статевий цикл; reproductive cycle; феномени стадії статевого збудження; phenomena of the stage of sexual arousal; тічка; heat; охота; hunting