До питання про становлення сільськогосподарської середньо-професійної освіти в німецьких колоніях Півдня України на початку хх століття (на прикладі Ейгенфельдської сільськогосподарської школи) - Берестень, Юрій Володимирович; Вeresten, Iurii (Інституту політичних та етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2017)
Історія становлення та функціонування Ейгенфельдської училищної спілки та сільськогосподарської школи є наочним свідченням набуття представниками німецьких колоній Півдня України нового соціального досвіду, який був зумовлений динамічною інтенсифікацією сільськогосподарського виробництва, що формувала сталий попит на висококваліфіковану робочу силу. History of the formation and functioning of the Eigenfeld teaching the livestock union and the agricultural school are a clear demonstration of due to the acquisition of representatives of the German colonies of the South Ukraine's new social experience, which was conditioned by the dynamic intensification of agricultural production, forming a steady demand for highly skilled labor.
The question of becoming agricultural middle-professional education in the German colonies of the South of Ukraine in the beginning of the twentieth century (on the example of Eigenfeld's agricultural school)
Keywords: історія становлення Ейгенфельдської училищної спілки; he history of the formation of the Eygenfelder School Union; сільськогосподарська школа; agricultural school; німецькі колонії; German colonies; розвиток сільськогосподарської галузі; development of the agricultural sector