Обліково-аналітичне забезпечення процесу реалізації готової продукції та напрямки його вдосконалення - Крошка, Олександра Віталіївна; Kroshka, Oleksandra (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження виступає організація і методика обліково-аналітичного забезпечення процесу реалізації готової продукції. Предмет дослідження - сукупність теоретико-методичних, практичних і організаційних основ обліково-аналітичного забезпечення процесу реалізації готової продукції. Метою роботи є загальне дослідження теоретико-методичних засад та надання практичних рекомендацій щодо удосконалення обліково-аналітичного забезпечення процесу реалізації готової продукції. Методи дослідження – систематизація, узагальнення, порівняння, групування, статистичні методи, графічний метод, табличний методи, ряди динаміки, метод логічно-наслідкового зв’язку, аналітичне вирівнювання. Obiektom doslidzhennia vystupaie orhanizatsiia i metodyka oblikovo-analitychnoho zabezpechennia protsesu realizatsii hotovoi produktsii. Predmet doslidzhennia - sukupnist teoretyko-metodychnykh, praktychnykh i orhanizatsiinykh osnov oblikovo-analitychnoho zabezpechennia protsesu realizatsii hotovoi produktsii. Metoiu roboty ye zahalne doslidzhennia teoretyko-metodychnykh zasad ta nadannia praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia oblikovo-analitychnoho zabezpechennia protsesu realizatsii hotovoi produktsii. Metody doslidzhennia – systematyzatsiia, uzahalnennia, porivniannia, hrupuvannia, statystychni metody, hrafichnyi metod, tablychnyi metody, riady dynamiky, metod lohichno-naslidkovoho zviazku, analitychne vyrivniuvannia.
Oblikovo-analitychne zabezpechennia protsesu realizatsii hotovoi produktsii ta napriamky yoho vdoskonalennia
Keywords: продукція; products; готова продукція; finished products; реалізація; sales; дохід; income; виручка; revenue; облік; accounting; собівартість; cost; дебіторська заборгованість; receivables; аналіз; analysis; звітність; reporting; контроль; control