Обліково-аналітичне забезпечення дебіторської заборгованості та напрямки його удосконалення на підприємстві - Нерієвська, Аліна Віталіївна; Neriievska, Alina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження виступає організація й методика обліково-аналітичного забезпечення дебіторської заборгованості підприємства. Предмет дослідження - сукупність методичних, теоретичних, організаційних і практичних аспектів обліково-аналітичного забезпечення дебіторської заборгованості підприємства. Метою роботи є загальне дослідження теоретичних і методичних аспектів та надання практичних рекомендацій щодо удосконалення обліково-аналітичного забезпечення дебіторської заборгованості підприємства. Методи дослідження – систематизація, узагальнення, групування, порівняння, статистичні методи, графічний метод, табличний методи, ряди динаміки, метод логічно-наслідкового зв’язку, аналітичне вирівнювання. Obiektom doslidzhennia vystupaie orhanizatsiia y metodyka oblikovo-analitychnoho zabezpechennia debitorskoi zaborhovanosti pidpryiemstva. Predmet doslidzhennia - sukupnist metodychnykh, teoretychnykh, orhanizatsiinykh i praktychnykh aspektiv oblikovo-analitychnoho zabezpechennia debitorskoi zaborhovanosti pidpryiemstva. Metoiu roboty ye zahalne doslidzhennia teoretychnykh i metodychnykh aspektiv ta nadannia praktychnykh rekomendatsii shchodo udoskonalennia oblikovo-analitychnoho zabezpechennia debitorskoi zaborhovanosti pidpryiemstva. Metody doslidzhennia – systematyzatsiia, uzahalnennia, hrupuvannia, porivniannia, statystychni metody, hrafichnyi metod, tablychnyi metody, riady dynamiky, metod lohichno-naslidkovoho zviazku, analitychne vyrivniuvannia.
Oblikovo-analitychne zabezpechennia debitorskoi zaborhovanosti ta napriamky yoho udoskonalennia na pidpryiemstvi
Keywords: дебітор; debtor; дебіторська заборгованість; receivables; облік дебіторської заборгованості; accounting of receivables; аналіз; analysis; аналіз дебіторської заборгованості; analysis of receivables; дохід від реалізації; income from sales; виручка; revenue; контроль; control; контроль дебіторської заборгованості; control of receivables