Яблуневий галовий кліщ (Eriophyes malinal) : особливості біології та заходи обмеження його шкідливості в яблуневих насадженнях України - Яновський, Ю. П.; Yanovskyi, Yu. P.; Суханов, С. В.; Sukhanov, S. V.; Крикунов, І. В.; Krykunov, I. V.; Бандура, Любов Павлівна; Bandura, Liubov; Фоменко, О. О.; Fomenko, O. O. (Національна академія аграрних наук України, 2021)
Мета статті уточнити особливості біології яблуневого галового кліща та заходи обмеження його шкідливості в яблуневих насадженнях України. Дослідити ефективність дії препаратів на зниження чисельності та шкідливості фітофага, їх вплив на показники продуктивності яблуні в промислових насадженнях. Meta statti utochnyty osoblyvosti biolohii yablunevoho halovoho klishcha ta zakhody obmezhennia yoho shkidlyvosti v yablunevykh nasadzhenniakh Ukrainy. Doslidyty efektyvnist dii preparativ na znyzhennia chyselnosti ta shkidlyvosti fitofaha , yikh vplyv na pokaznyky produktyvnosti yabluni v promyslovykh nasadzhenniakh.
Yablunevyi halovyi klishch (Eriophyes malinal) : osoblyvosti biolohii ta zakhody obmezhennia yoho shkidlyvosti v yablunevykh nasadzhenniakh Ukrainy
Keywords: яблуневий галовий кліщ; yablunevyi halovyi klishch; особливості біології; osoblyvosti biolohii; заходи обмеження його шкідливості; zakhody obmezhennia yoho shkidlyvosti