Гістологічна та ембріологічна техніка - Козій, М. С.; Kozii, M. S.; Самойлюк, Вячеслав Володимирович; Samoiluk, V. V.; Samoylyuk, Vyacheslav; Samoyuluk, V. V.; Samoylyuk, V.; Samoylyuk, V. V.; Samoylyuk, Wyacheslav; Samoylyuс, W. W.; Samoiliuk, V. V.; Samoiliuk, V. (Журфонд, 2025)
Наводяться результати експериментальних досліджень, дається об'єктивна оцінка існуючим та інноваційним методам гістологічної та ембріологічної техніки органів та тканин людини. Значну увагу приділено теоретичним принципам препарування, заливання, мікротомування та отримання постійних гістологічних та ембріологічних препаратів. Запропоновано нові методи ацетонового зневоднення, комбінованого (парафінцелоїдинової) заливання, мікротомування, прогресивного фарбування, освітлення та укладання м'яких тканин, а також декальцинації та отримання мікрошліфів кісткового матеріалу. The results of experimental studies are presented, an objective assessment is given to existing and innovative methods of histological and embryological techniques of human organs and tissues. Considerable attention is paid to the theoretical principles of preparation, embedding, microtomy and obtaining permanent histological and embryological preparations. New methods of acetone dehydration, combined (paraffin-celloidin) embedding, microtomy, progressive staining, lightening and mounting of soft tissues, as well as decalcification and obtaining microsections of bone material are proposed.
Histological and embryological techniques
Самойлюк Вячеслав Володимирович https://orcid.org/0000-0001-8400-8904
Keywords: зрізи; sections; гістологічна техніка; histological technique; заливання; embedding; зневоднення; dehydration