Особливості консервування харчової сировини з використанням плазмохімічно активованих водних розчинів - Ковальова, Олена Сергіївна; Kovalova, Olena (International Science Group, 2022)
Запропонований метод консервування харчової сировини, що є універсальним і дозволяє консервувати, як окремі харчові продукти, наприклад овочі, так і багатокомпонентні харчові продукти і навіть напої. Плазмохімічно активовані водні розчини завдяки своїй специфічній структурі та властивостям, дозволяють виключити консерванти хімічної природи, збільшити строки зберігання продукту, покращити органолептичні властивості та значно здешевити виробництво, що робить технологію більш економічно доцільною. Zaproponovanyi metod konservuvannia kharchovoi syrovyny, shcho ye universalnym i dozvoliaie konservuvaty, yak okremi kharchovi produkty, napryklad ovochi, tak i bahatokomponentni kharchovi produkty i navit napoi. Plazmokhimichno aktyvovani vodni rozchyny zavdiaky svoii spetsyfichnii strukturi ta vlastyvostiam, dozvoliaiut vykliuchyty konservanty khimichnoi pryrody, zbilshyty stroky zberihannia produktu, pokrashchyty orhanoleptychni vlastyvosti ta znachno zdeshevyty vyrobnytstvo, shcho robyt tekhnolohiiu bilsh ekonomichno dotsilnoiu.
Peculiarities of preservation of food raw materials using plasma-chemically activated aqueous solutions
Keywords: консервування; preservation; харчова сировина; food raw materials; плазмохімічна активація; plasma chemical activation; консервуючи розчини; preserving solutions