Удосконалення стратегічного інструментарію забезпечення механізму функціонування системи економічної безпеки підприємства - Візниченко, Владислав Сергійович; Viznychenko, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єкт дослідження - є спосіб формування стратегії та механізму функціонування економічної безпеки на підприємстві та наладка засад її оптимізації. Метою дипломної роботи є дослідження теоретико-понятійних та практичних засад обґрунтування напрямків забезпечення фінансово-економічної безпеки підприємства, а також стратегії та механізму її функціонування. Методи дослідження – аналіз, синтез, методи оптимального управління спостереження, порівняння, класичний аналіз, дослідження, економічно-статистичний, методи економіко-математичного програмування. Обґрунтовано концептуальні засади будови та функціонування механізму управління економічною безпекою підприємств з урахуванням змін зовнішнього та внутрішнього світу на засадах комплексного застосування інструментів діагностики в контексті економічного попередження інтересів підприємства. Сформована структурна модель оптимізації стану економічної безпеки на підприємстві, апробовано алгоритм впливу фінансово – економічного механізму на забезпечення сталого розвитку підприємства в умовах ринку, представлений рекомендаційний механізм оптимізації впливу економічної безпеки на функціонування підприємства, подано механізм удосконалення системи економічної безпеки підприємства. Дані пропозиції дозволять підвищити якість роботи досліджуваного підприємства. Апробаційні зразки впроваджені в практичну діяльність підприємства. Obiekt doslidzhennia - ye sposib formuvannia stratehii ta mekhanizmu funktsionuvannia ekonomichnoi bezpeky na pidpryiemstvi ta naladka zasad yii optymizatsii. Metoiu dyplomnoi roboty ye doslidzhennia teoretyko-poniatiinykh ta praktychnykh zasad obgruntuvannia napriamkiv zabezpechennia finansovo-ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva, a takozh stratehii ta mekhanizmu yii funktsionuvannia. Metody doslidzhennia – analiz, syntez, metody optymalnoho upravlinnia sposterezhennia, porivniannia, klasychnyi analiz, doslidzhennia, ekonomichno-statystychnyi, metody ekonomiko-matematychnoho prohramuvannia. Obgruntovano kontseptualni zasady budovy ta funktsionuvannia mekhanizmu upravlinnia ekonomichnoiu bezpekoiu pidpryiemstv z urakhuvanniam zmin zovnishnoho ta vnutrishnoho svitu na zasadakh kompleksnoho zastosuvannia instrumentiv diahnostyky v konteksti ekonomichnoho poperedzhennia interesiv pidpryiemstva. Sformovana strukturna model optymizatsii stanu ekonomichnoi bezpeky na pidpryiemstvi, aprobovano alhorytm vplyvu finansovo – ekonomichnoho mekhanizmu na zabezpechennia staloho rozvytku pidpryiemstva v umovakh rynku, predstavlenyi rekomendatsiinyi mekhanizm optymizatsii vplyvu ekonomichnoi bezpeky na funktsionuvannia pidpryiemstva, podano mekhanizm udoskonalennia systemy ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva. Dani propozytsii dozvoliat pidvyshchyty yakist roboty doslidzhuvanoho pidpryiemstva. Aprobatsiini zrazky vprovadzheni v praktychnu diialnist pidpryiemstva.
Udoskonalennia stratehichnoho instrumentariiu zabezpechennia mekhanizmu funktsionuvannia systemy ekonomichnoi bezpeky pidpryiemstva
Keywords: система економічної безпеки; system of economic security; управління; control; механізм управління; management mechanism; стратегія; strategy