Використання диспергованого зерна спельти для виробництва хліба - Миколенко, Світлана Юріївна; Mykolenko, S.; Омельченко, Марина Юріївна; Omelchenko, M. (Миколаївський національний аграрний університет, 2020)
У статті висвітлено технологічні аспекти використання зерна спельти для виробництва хліба із цілого зерна. Встановлено, що застосування насіння чіа дозволяє підвищити споживчі якості хліба із диспергованого зерна спельти. Доведено, що застосування води, підданої дії контактної нерівноважної плазми, для замочування зерна спельти сприяє інтенсифікації виробництва хліба із цілого зерна. Technological aspects of spelt spouted wholegrain application for bread production are highlighted. Using chia seeds can improve the bread organoleptic characteristics. Using water exposed to the action of contact non-equilibrium plasma for soaking spelt grain contributes to the intensification of sprouted whole grain bread production.
Application of sprouted spelt grain for bread production
Миколенко С.Ю. ORCID ID: 0000-0002-1959-1141
Keywords: спельта; spelt; дисперговане зерно; sprouted whole grain; хліб; bread; чіа; chia seeds; плазмохімічно активована вода; plasma-chemically activated water