Удосконалення технології збирання кукурудзи з розробкою конструкції та дослідження різального апарату комбайна - Стрижка, Євген Сергійович; Stryzhka, Yevhen (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Проведено аналіз сучасного стану механізації збирання кукурудзи на зерно, засобів механізації для виконання технологічного процесу зрізування стебел, на основі чого обґрунтовано необхідність розробки конструктивно технологічної схеми жатної частини кукурудзозбирального комбайна, що містить сегментний різальний апарат.Розроблена гіпотеза щодо робото здатності різально транспортувального пристрою, проведені теоретичні дослідження розробленої конструктивно технологічної схеми. Отримані основні залежності для розрахунку параметрів різально транспортувального пристрою. Наведені результати експериментальних досліджень якісних показників енергомісткості робочих органів кукурудзозбирального комбайна. Розроблені заходи техніки безпеки проведено розрахунок економічної ефективності вдосконаленого кукурудзозбирального комбайна. Provedeno analiz suchasnoho stanu mekhanizatsii zbyrannia kukurudzy na zerno, zasobiv mekhanizatsii dlia vykonannia tekhnolohichnoho protsesu zrizuvannia stebel, na osnovi choho obgruntovano neobkhidnist rozrobky konstruktyvno tekhnolohichnoi skhemy zhatnoi chastyny kukurudzozbyralnoho kombaina, shcho mistyt sehmentnyi rizalnyi aparat.Rozroblena hipoteza shchodo roboto zdatnosti rizalno transportuvalnoho prystroiu, provedeni teoretychni doslidzhennia rozroblenoi konstruktyvno tekhnolohichnoi skhemy. Otrymani osnovni zalezhnosti dlia rozrakhunku parametriv rizalno transportuvalnoho prystroiu. Navedeni rezultaty eksperymentalnykh doslidzhen yakisnykh pokaznykiv enerhomistkosti robochykh orhaniv kukurudzozbyralnoho kombaina. Rozrobleni zakhody tekhniky bezpeky provedeno rozrakhunok ekonomichnoi efektyvnosti vdoskonalenoho kukurudzozbyralnoho kombaina.
Udoskonalennia tekhnolohii zbyrannia kukurudzy z rozrobkoiu konstruktsii ta doslidzhennia rizalnoho aparatu kombaina
Keywords: збирання кукурудзи; zbyrannia kukurudzy; зрізування стебел; zrizuvannia stebel; різальний апарат; rizalnyi aparat; бітерний пристрій; biternyi prystrii; качановідокремлювальний апарат; kachanovidokremliuvalnyi aparat; енергомісткість робочих органів; enerhomistkist robochykh orhaniv