Формування продуктивності гібридів кукурудзи різних груп стиглості залежно від регуляторів росту в умовах Степу України - Цилюрик, Олександр Іванович; Tsyliuryk, Olexandr; Сологуб, Ірина Миколаївна; Sologub, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
В посушливих умовах 2020 року максимальну ефективність мали стимулятори росту рослин Авангард Гроу Гумат (1,0 л/га) та Авангард Гроу Амино (1,5 л/га) які забезпечували на ранньостиглому (ДН Пивиха ФАО 180) та середньоранньому (ДН Хортиця ФАО 240) гібридах найвищу прибавку урожаю зерна – 10,0-25,9% порівняно з середньостиглим (ДН Джулія 340 МВ ФАО 340) та середньопізнім (ДН Олена 440 МВ ФАО 440) гібридами котрі опинялися в більш жорстких умовах щодо вологозабезпеченості, а ніж ранньостиглі та середньоранні гібриди, які краще та ефективніше використовували ранньовесняні запаси вологи з ґрунту.In the arid conditions of 2020, maximum efficiency had plant growth stimulants Avangard Grow Humate (1.0 l / ha) and Avangard Grow Amino (1.5 l / ha) provided on early ripening (DN Pyvykha FAO 180) and middle-early (DN Khortytsya FAO 240) hybrids with the highest yield increase grain - 10.0-25.9% compared to medium (DN Julia 340 MV FAO 340) and mid-late (DN Elena 440 MW FAO 440) hybrids that were in more stringent conditions for moisture than early and medium-early hybrids, which were used better and more efficiently early spring moisture reserves from the soil.
Formation of productivity of maize hybrids of different maturity groups depending on growth regulators in the conditions of the Steppe of Ukraine
Keywords: гібриди кукурудзи; maize hybrids; регулятори росту; growth regulators; морфогенез; morphogenesis