Удосконалення технології вирощування ріпаку з обґрунтуванням параметрів агрегату для передпосівного обробітку ґрунту - Гасенко, Денис Валентинович; Hasenko, Denys Valentynovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
В роботі представлено аналіз сучасних технологій вирощування ріпаку і розроблено технологію його вирощування для умов господарства. Складено технологічну карту вирощування і визначено необхідний комплекс машин зі складанням графіків використання тракторів і сільськогосподарських машин. Проведено аналіз конструкцій машин і робочих органів для передпосівного обробітку ґрунту і розроблена конструкція і проведені розрахунки основних параметрів знаряддя для передпосівного обробітку ґрунту. Визначені показники операційної технології передпосівного обробітку ґрунту. V roboti predstavleno analiz suchasnykh tekhnolohii vyroshchuvannia ripaku i rozrobleno tekhnolohiiu yoho vyroshchuvannia dlia umov hospodarstva. Skladeno tekhnolohichnu kartu vyroshchuvannia i vyznacheno neobkhidnyi kompleks mashyn zi skladanniam hrafikiv vykorystannia traktoriv i silskohospodarskykh mashyn. Provedeno analiz konstruktsii mashyn i robochykh orhaniv dlia peredposivnoho obrobitku gruntu i rozroblena konstruktsiia i provedeni rozrakhunky osnovnykh parametriv znariaddia dlia peredposivnoho obrobitku gruntu. Vyznacheni pokaznyky operatsiinoi tekhnolohii peredposivnoho obrobitku gruntu.
Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia ripaku z obgruntuvanniam parametriv ahrehatu dlia peredposivnoho obrobitku gruntu
Keywords: вирощування ріпаку; vyroshchuvannia ripaku; передпосівний обробіток ґрунту; peredposivnyi obrobitok gruntu; робочий орган; robochyi orhan; озимий ріпак; ozymyi ripak; технології вирощування; tekhnolohii vyroshchuvannia