Удосконалення обліку і аналіз витрат для прийняття управлінських рішень на підприємстві - Зуєвіа. Інна Євгеніївна; Zuievia, Inna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процес формування, відображення та використання облікової інформації про витрати в системі управління підприємством. Предметом дослідження є теоретико-методичні та практичні підходи до організації обліку та аналізу витрат з метою підвищення ефективності управлінських рішень на підприємстві. Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних засад, оцінка сучасного стану обліку та аналізу витрат на ПП «АБЛА ЦЕНТР» і розробка практичних рекомендацій щодо їх удосконалення в контексті підвищення результативності управлінських рішень. The object of the study is the process of forming, presenting and using accounting information on costs in the enterprise management system. The subject of the study is a set of theoretical-methodical and practical approaches to organizing cost accounting and cost analysis in order to increase the effectiveness of managerial decisions at the enterprise. The purpose of the qualification work is to substantiate the theoretical foundations, assess the current state of cost accounting and cost analysis at PE «ABLA CENTER», and develop practical recommendations for their improvement in the context of strengthening the quality of managerial decision-making.
Improving cost accounting and cost analysis for managerial decision-making
Keywords: управління; management; підприємство; enterprise; удосконалення; improvement; витрати; costs; облік; accounting