Удосконалення формування кредитної політики комерційного банку - Титаренко, Альона Валеріївна; Tytarenko, Alona Valeriivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
У роботі представлено напрями удосконалення формування кредитної політики банку, які передбачають посилене управління його кредитними ризиками через використання андеррайтингу як інструменту системної оцінки кредитоспроможності позичальників. Впровадження пропонованих заходів до формування кредитної політики у практику вітчизняних банків дозволить мінімізувати ризиковість кредитної діяльності та максимізувати їхню прибутковість. U roboti predstavleno napriamy udoskonalennia formuvannia kredytnoi polityky banku, yaki peredbachaiut posylene upravlinnia yoho kredytnymy ryzykamy cherez vykorystannia anderraitynhu yak instrumentu systemnoi otsinky kredytospromozhnosti pozychalnykiv. Vprovadzhennia proponovanykh zakhodiv do formuvannia kredytnoi polityky u praktyku vitchyznianykh bankiv dozvolyt minimizuvaty ryzykovist kredytnoi diialnosti ta maksymizuvaty yikhniu prybutkovist.
Udoskonalennia formuvannia kredytnoi polityky komertsiinoho banku
Keywords: банківське кредитування; bank lending; кредитоспроможність позичальника; credit ability of the borrower; кредитний портфель; loan portfolio; мінімізація кредитного ризику; credit risk minimization