Механізація, електрифікація та автоматизація сільськогосподарського виробництва - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, Anatolii; Теслюк, Геннадій Володимирович; Tesliuk, Hennadii; Пугач, Андрій Миколайович; Puhach, Andrii; Золотовська, Олена Володимирівна; Zolotovska, Olena; Лепеть, Євген Іванович; Lepet, Yevhen; Бойко, Владислав Борисович; Boiko, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
У навчальному посібнику розглянуто конструкцію, принцип дії та особливості регулювання сучасних сільськогосподарських машин, що застосовуються у вирощуванні, догляді за посівами та збиранні врожаю. Наведено особливості роботи ґрунтообробних, посівних, доглядових, збиральних машин, а також обладнання для післязбиральної обробки продукції. Окрему увагу приділено вибору раціональних режимів роботи машин, економічним та екологічним аспектам їх використання, новітнім тенденціям автоматизації у сільському господарстві. U navchalnomu posibnyku rozghlianuto konstruktsiiu, pryntsyp dii ta osoblyvosti rehuliuvannia suchasnykh silskohospodarskykh mashyn, shcho zastosovuiutsia u vyroshchuvanni, dohliadi za posivamy ta zbyranni vrozhaiu. Navedeno osoblyvosti roboty gruntoobrobnykh, posivnykh, dohliadovykh, zbyralnykh mashyn, a takozh obladnannia dlia pisliazbyralnoi obrobky produktsii. Okremu uvahu prydileno vyboru ratsionalnykh rezhymiv roboty mashyn, ekonomichnym ta ekolohichnym aspektam yikh vykorystannia, novitnim tendentsiiam avtomatyzatsii u silskomu hospodarstvi.
Mekhanizatsiia, elektryfikatsiia ta avtomatyzatsiia silskohospodarskoho vyrobnytstva
Keywords: сільське господарство; silske hospodarstvo; машини; mashyny; сільськогосподарська техніка; silskohospodarska tekhnika; електрифікація; elektryfikatsiia; механізація; mekhanizatsiia