Обґрунтування цінової політики підприємства та напрямів її вдосконалення - Гордійчук, ОлексіЙ Євгенійович; Hordiichuk, OleksiI (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження є процеси формування та реалізації цінової політики аграрних підприємств. Предметом дослідження є теоретичні аспекти, методи, механізми та інструменти формування цінової політики аграрного підприємства. Метою дослідження є розробка теоретичних і практичних рекомендацій щодо вдосконалення цінової політики ПрАТ «АПК-ІНВЕСТ» для підвищення конкурентоспроможності та рентабельності підприємства. Obiektom doslidzhennia ye protsesy formuvannia ta realizatsii tsinovoi polityky ahrarnykh pidpryiemstv. Predmetom doslidzhennia ye teoretychni aspekty, metody, mekhanizmy ta instrumenty formuvannia tsinovoi polityky ahrarnoho pidpryiemstva. Metoiu doslidzhennia ye rozrobka teoretychnykh i praktychnykh rekomendatsii shchodo vdoskonalennia tsinovoi polityky PrAT «APK-INVEST» dlia pidvyshchennia konkurentospromozhnosti ta rentabelnosti pidpryiemstva.
Obgruntuvannia tsinovoi polityky pidpryiemstva ta napriamiv yii vdoskonalennia
Keywords: цінова політика; Pricing policy; ринкові стратегії; market strategies; конкурентоспроможність; competitiveness; собівартість; cost price; попит і пропозиція; supply and demand; маркетингова стратегія; marketing strategy; цінові стратегії; pricing strategies; рентабельність; profitability; моніторинг ринку; market monitoring; позиціонування продукту; product positioning; маржинальність; marginality; конкурентний аналіз; competitive analysis