Порівняльна оцінка зернової продуктивності сортів пшениці озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Перемога» Межівського району Дніпропетровської області - Горобець, Анна Володимирівна; Horobetsʹ, Anna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Доведено, що в умовах ТОВ «Перемога» Межівського району Дніпропетровської області при різних типах інтенсивності сортів озимої пшениці ми отримали різну урожайність. Це було спричинено тим що, сорт Перлина Поділля високоінтенсивного типу більш чутливий до умов вирощуваня, до стрессових ситуацій, які виникали (перепади температури, грунтові умови). Сорт Почайна універсального типу більш стійкіший до умов вирощування і тому урожайність його більша.Dovedeno, shcho v umovakh TOV «Peremoha» Mezhivsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti pry riznykh typakh intensyvnosti sortiv ozymoyi pshenytsi my otrymaly riznu urozhaynistʹ. Tse bulo sprychyneno tym shcho, sort Perlyna Podillya vysokointensyvnoho typu bilʹsh chutlyvyy do umov vyroshchuvanya, do stressovykh sytuatsiy, yaki vynykaly (perepady temperatury, hruntovi umovy). Sort Pochayna universalʹnoho typu bilʹsh stiykishyy do umov vyroshchuvannya i tomu urozhaynistʹ yoho bilʹsha.
Porivnyalʹna otsinka zernovoyi produktyvnosti sortiv pshenytsi ozymoyi v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Peremoha» Mezhivsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: пшениця; wheat; сорт; variety; тип інтенсивності; type of intensity; урожайність; yield