Родючість ґрунту та врожайність польових культур за різних систем обробітку та удобрення в сівозміні - Лебідь, Е. М.; Lebid, Y.; Цилюрик, Олександр Іванович; Tsylyuruk, Аleksandr; Горобець, А. Г.; Gorobets, A.; Горбатенко, А. І.; Gorbatenko, A.; Чабан, В. І.; Chaban, V.; Судак, В. М.; Sydak, V. (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2013)
Наведено результати вивчення ефективності агроприйомів, які стримують надмірне залучення азоту в кругообіг, сприяють покращенню гумусного стану чорнозему і забезпечують високий рівень урожайності культур у польових сівозмінах короткої ротації (ранній пар, мінімальна система обробітку ґрунту, рослинні рештки, мінеральні добрива). The results of studies on the effectiveness agrotechnics that binding excessive involvement of nitrogen in circulation, contribute to the improvement of soil humus status and provide a high level of crop productivity in the field rotations short rotation (early fallow, minimal tillage, crop residues, fertilizers).
Soil fertility and productivity of field crops under different systems of soil tillage and fertilization in crop rotation
Keywords: ранній пар; early fallow; мінімальна система обробітку ґрунту; minimal tillage; рослинні рештки; crop residues; мінеральні добрива; fertilizers