Оцінка декоративності видів деревних рослин та інтегральна декоративна оцінка модельних дендросозофітів парків-пам‘яток садово-паркового мистецтва Запорізької області - Чонгова, Аліна Сергіївна; Chonhova, Alina; Шаронова, Тетяна Володимирівна; Sharonova, Tetiana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Раритетні деревні види мають надзвичайне значення не тільки з практичної точки зору, але й з культурно-естетичної. Найбільш вдало ці якості відображаються в рослинних угрупованнях. Тому важливим є визначення декоративної цінності раритетних видів, зокрема тих, що зростають на території парків-пам‘ятків садово-паркового мистецтва Запорізької області. Rarytetni derevni vydy maiut nadzvychaine znachennia ne tilky z praktychnoi tochky zoru, ale y z kulturno-estetychnoi. Naibilsh vdalo tsi yakosti vidobrazhaiutsia v roslynnykh uhrupovanniakh. Tomu vazhlyvym ye vyznachennia dekoratyvnoi tsinnosti rarytetnykh vydiv, zokrema tykh, shcho zrostaiut na terytorii parkiv-pam‘iatkiv sadovo-parkovoho mystetstva Zaporizkoi oblasti.
Estimation of decorativeness of species of woody plants and integral decorative estimation of model dendrososophytes of parks-monuments of garden-park art of Zaporozhye region
Keywords: Парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва; Parks-monuments of garden and park art; дендросозофіти; dendrososophytes; інтегральна декоративна оцінка; integral decorative estimation