Техногенні ланшафти як об’єкт дослідження - Узбек, Іван Харлампійович; Uzbek, Ivan; Шемавньов, Володимир Ілліч; Schemavnyov, Vologimir; Галаган, Тетяна Іванівна; Galagan, Tatyana; Волох, Петро Володимирович; Volokh, Petro (Аnthropogenic landscapes as an object of study, 2007)
Показано, що при видобутку корисних копалин степові природні ландшафти порушуються. Створюються техногенні ландшафти, які сильно погіршують санітарно-гігієнічний стан навколишньої місцевості. Їх рекультивація – це державна проблема. Показана роль мікроорганізмів і рослин у перетворенні екотопів в едафотопи. Доказана можливість використання порушених земель у сільськогосподарському виробництві. A mining operations were proved to do damage to the natural steppe landscapes. Formation of the anthropogenic landscapes causes degradation of an environment. Restoration of such territories is a problem of a state. The role of the microorganisms and plants in ecotopes conversion into edaphotopes is shown. The possibility of using of the disturbed soils in a farming industry is demonstrated.
Техногенные ландшафты как объект исследования
Keywords: техногенний ландшафт; anthropogenic landscape; рекультивація; restoration; едафотоп; edaphotop; мікроорганізми; microorganisms; корені; roots