Вплив застосування різноспектрових гербіцидів на врожайність зерна кукурудзи в умовах фермерського господарства «Кривошлика» Олександрійського району Кіровоградської області - Кривошлик, Олександр Ігорович; Kryvoshlyk, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Вперше, в умовах степової зони України проведено дослідження з виявлення впливу застосування гербіцидів різних груп на продуктивність кукурудзи на зерно. Отримано дані по можливості регулювання чисельності бур’янів у посівах кукурудзи. Визначено вплив застосованих гербіцидів на формування продуктивних органів рослин кукурудзи. Проведено економічний аналіз ефективності застосування гербіцидів різних груп. Vpershe, v umovakh stepovoyi zony Ukrayiny provedeno doslidzhennya z vyyavlennya vplyvu zastosuvannya herbitsydiv riznykh hrup na produktyvnistʹ kukurudzy na zerno. Otrymano dani po mozhlyvosti rehulyuvannya chyselʹnosti burʺyaniv u posivakh kukurudzy. Vyznacheno vplyv zastosovanykh herbitsydiv na formuvannya produktyvnykh orhaniv roslyn kukurudzy. Provedeno ekonomichnyy analiz efektyvnosti zastosuvannya herbitsydiv riznykh hrup.
Vplyv zastosuvannya riznospektrovykh herbitsydiv na vrozhaynistʹ zerna kukurudzy v umovakh fermersʹkoho hospodarstva «Kryvoshlyka» Oleksandriysʹkoho rayonu Kirovohradsʹkoyi oblasti
Keywords: кукурудза; corn; вирощування; cultivation; гібрид; hybrid; гербіциди; herbicides; врожайність; yield; технологія; technology; ефективність; efficiency