Вплив попередників і способів основного обробітку грунту на врожайність гречки в умовах фермерського господарства «Лелеки» Кам’янського району Дніпропетровської області - Калько, Іван Вікторович; Kalko, Ivan Viktorovych (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
Метою роботи було визначити вплив попередників і різних способів основного обробітку ґрунту на забур’яненість і урожайність гречки та провести розрахунок економічної ефективності її вирощування. В дипломній роботі проведено огляд літератури з обраної теми, умови вирощування, дана загальна характеристика та екологічний стан господарства, вплив обробітку ґрунту і попередників на забур’яненість, урожайність та економічну доцільність вирощування гречки. Приділено увагу заходам охорони праці та безпеці в надзвичайних ситуаціях у господарстві. Metoiu roboty bulo vyznachyty vplyv poperednykiv i riznykh sposobiv osnovnoho obrobitku gruntu na zaburianenist i urozhainist hrechky ta provesty rozrakhunok ekonomichnoi efektyvnosti yii vyroshchuvannia. V dyplomnii roboti provedeno ohliad literatury z obranoi temy, umovy vyroshchuvannia, dana zahalna kharakterystyka ta ekolohichnyi stan hospodarstva, vplyv obrobitku gruntu i poperednykiv na zaburianenist, urozhainist ta ekonomichnu dotsilnist vyroshchuvannia hrechky. Prydileno uvahu zakhodam okhorony pratsi ta bezpetsi v nadzvychainykh sytuatsiiakh u hospodarstvi.
Vplyv poperednykiv i spоsobiv osnovnoho obrobitku hruntu na vrozhainist hrechky v umovakh fermerskoho hospodarstva «Leleky» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist; гречка; hrechka; медоносна культура; medonosna kultura; урожайність зерна; urozhainist zerna; бур’яни; buriany; захист рослин; zakhyst roslyn; попередники; poperednyky; обробіток грунту; obrobitok hruntu; контроль шкідливих організмів; kontrol shkidlyvykh orhanizmiv; технологія вирощування; tekhnolohiia vyroshchuvannia