Пієлонефрит у котів: діагностика та лікування - Келеберда, Д. Д.; Keleberda, D. D. (Одеський ДАУ, 2024)
Пієлонефрит виникає у котів, при порушенні захисних механізмів організму коли патогенні мікроорганізми адгезують, розмножуються і персистують у ділянці сечовивідних шляхів. Найчастіше пієлонефрит викликають бактерії, але гриби та віруси також можуть інфікувати сечовивідні шляхи. Більшість випадків захворювання виникають внаслідок міграції патогенів через статевий та сечовий канал до сечового міхура, сечоводів і нирки. Використання комплексної терапії з поєднанням препаратів Канефрон та Фітокіт дає можливість скоротити час лікування та покращити нормалізацію гематологічних і морфологічних показників крові. Piielonefryt vynykaie u kotiv, pry porushenni zakhysnykh mekhanizmiv orhanizmu koly patohenni mikroorhanizmy adhezuiut, rozmnozhuiutsia i persystuiut u diliantsi sechovyvidnykh shliakhiv. Naichastishe piielonefryt vyklykaiut bakterii, ale hryby ta virusy takozh mozhut infikuvaty sechovyvidni shliakhy. Bilshist vypadkiv zakhvoriuvannia vynykaiut vnaslidok mihratsii patoheniv cherez statevyi ta sechovyi kanal do sechovoho mikhura, sechovodiv i nyrky. Vykorystannia kompleksnoi terapii z poiednanniam preparativ Kanefron ta Fitokit daie mozhlyvist skorotyty chas likuvannia ta pokrashchyty normalizatsiiu hematolohichnykh i morfolohichnykh pokaznykiv krovi.
Piielonefryt u kotiv: diahnostyka ta likuvannia
Keywords: хвороби котів; khvoroby kotiv; пієлонефрит; piielonefryt; Канефрон; Kanefron; Фітокіт; Fitokit