Аналіз сучасного стану квіткового оформлення та пропозиції до його покращення на території Соборного району м. Дніпро - Ліннік, Альона Анатоліївна; Linnik, Alona (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Асортимент квіткових рослин представлений 15-ма видами однорічників та 33-ма видами багаторічників. Переважають чорнобривці відхилені і прямостійні, петунія гібридна, бегонія завждиквітуча, хоста подорожникова, геліопсис багаторічний, троянди садові. Стан квітників переважно незадовільний (43 % квітників), 41 % перебувають у задовільному стані і тільки 16 % – у доброму. Найкращий стан квітників на бульварах, найгірший – у парках і скверах. За призначенням, як серед однорічних, так і серед багаторічних переважають гарноквітучі рослини (близько ¾), також чимало килимових і декоративно-листяних. Серед кольорів у квітниках переважають рожевий, червоний і жовтий. Asortyment kvitkovykh roslyn predstavlenyy 15-ma vydamy odnorichnykiv ta 33-ma vydamy bahatorichnykiv. Perevazhayutʹ chornobryvtsi vidkhyleni i pryamostiyni, petuniya hibrydna, behoniya zavzhdykvitucha, khosta podorozhnykova, heliopsys bahatorichnyy, troyandy sadovi. Stan kvitnykiv perevazhno nezadovilʹnyy (43 % kvitnykiv), 41 % perebuvayutʹ u zadovilʹnomu stani i tilʹky 16 % – u dobromu. Naykrashchyy stan kvitnykiv na bulʹvarakh, nayhirshyy – u parkakh i skverakh. Za pryznachennyam, yak sered odnorichnykh, tak i sered bahatorichnykh perevazhayutʹ harnokvituchi roslyny (blyzʹko ¾), takozh chymalo kylymovykh i dekoratyvno-lystyanykh. Sered kolʹoriv u kvitnykakh perevazhayutʹ rozhevyy, chervonyy i zhovtyy.
Analiz suchasnoho stanu kvitkovoho oformlennya ta propozytsiyi do yoho pokrashchennya na terytoriyi Sobornoho rayonu m. Dnipro
Keywords: типи квітників; types of flower beds; однорічники; annuals; багаторічники; perennials; оцінка якості; quality assessment; кольорові акценти; color accents; проектні пропозиції; project proposals