Тривалість продуктивного використання корів голштинської породи європейської селекції за різних технологій і умов утримання в степу України - Високос, Микола Петрович; Vysokos, Mykola; Тюпіна, Н. В.; Tiupina, N. (Дніпропетровський ДАУ, 2013)
Доведено, що за надінтенсивної технології з цілорічним безприв’язно-боксовим утриманням тривалість продуктивного використання корів голштинської породи скорочується майже вдвічі, а прижиттєвий надій молока – в 1,5 раза, молочного жиру та білка– відповідно на 3,6 і 17 % порівняно з експлуатацією за інтенсивної технології, інтегрованої з традиційними вимогами добробуту. Dovedeno, shcho za nadintensyvnoi tekhnolohii z tsilorichnym bezpryviazno-boksovym utrymanniam tryvalist produktyvnoho vykorystannia koriv holshtynskoi porody skorochuietsia maizhe vdvichi, a pryzhyttievyi nadii moloka – v 1,5 raza, molochnoho zhyru ta bilka– vidpovidno na 3,6 i 17 % porivniano z ekspluatatsiieiu za intensyvnoi tekhnolohii, intehrovanoi z tradytsiinymy vymohamy dobrobutu.
Tryvalist produktyvnoho vykorystannia koriv holshtynskoi porody yevropeiskoi selektsii za riznykh tekhnolohii i umov utrymannia v stepu Ukrainy
Високос Микола Петрович https://orcid.org/0000-0001-9686-8848
Keywords: технології утримання; tekhnolohii utrymannia; продуктивне використання; produktyvne vykorystannia; корови; korovy