Оцінка продуктивності свиней різних генотипів під час відгодівлі у товаристві з обмеженою відповідальністю «Агрофірма Світанок» Самарівського району Дніпропетровської області - Курінний, Олексій Юрійович; Kurinnyi, Oleksii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Дослідження спрямоване на оцінку продуктивності свиней на відгодівлі. У роботі детально висвітлено технологію вирощування та утримання свиней, а також проаналізовано рівень прояву продуктивних ознак відповідно до прийнятої в господарстві системи розведення. Додатково виконано розрахунки економічної ефективності та рентабельності виробництва свинини. Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра міститься на 57 сторінках, містить 6 таблиць, 5 рисунків і ґрунтується на 44 бібліографічних джерелах. Структура роботи включає сім розділів: Вступ — визначено актуальність теми, описано мету і завдання роботи. Продуктивність свиней на відгодівлі та вплив відгодівлі на якість продукції. Об’єкт, умови та методика досліджень. Технологія виробництва свинини. Оцінка продуктивних якостей свиней. Охорона праці в господарстві. За результатами дослідження визначено практичні поради щодо оцінки рівня продуктивності на відгодівлі. У роботі подано опис технології виробництва свинини та виконано аналіз рівня продуктивних ознак за прийнятою в господарстві системою вирощування. Оцінено доцільність використання показників продуктивності для практичної характеристики ефективності відгодівлі. Doslidzhennia spriamovane na otsinku produktyvnosti svynei na vidhodivli. U roboti detalno vysvitleno tekhnolohiiu vyroshchuvannia ta utrymannia svynei, a takozh proanalizovano riven proiavu produktyvnykh oznak vidpovidno do pryiniatoi v hospodarstvi systemy rozvedennia. Dodatkovo vykonano rozrakhunky ekonomichnoi efektyvnosti ta rentabelnosti vyrobnytstva svynyny. Kvalifikatsiina robota na zdobuttia stupenia mahistra mistytsia na 57 storinkakh, mistyt 6 tablyts, 5 rysunkiv i gruntuietsia na 44 bibliohrafichnykh dzherelakh. Struktura roboty vkliuchaie sim rozdiliv: Vstup — vyznacheno aktualnist temy, opysano metu i zavdannia roboty. Produktyvnist svynei na vidhodivli ta vplyv vidhodivli na yakist produktsii. Obiekt, umovy ta metodyka doslidzhen. Tekhnolohiia vyrobnytstva svynyny. Otsinka produktyvnykh yakostei svynei. Okhorona pratsi v hospodarstvi. Za rezultatamy doslidzhennia vyznacheno praktychni porady shchodo otsinky rivnia produktyvnosti na vidhodivli. U roboti podano opys tekhnolohii vyrobnytstva svynyny ta vykonano analiz rivnia produktyvnykh oznak za pryiniatoiu v hospodarstvi systemoiu vyroshchuvannia. Otsineno dotsilnist vykorystannia pokaznykiv produktyvnosti dlia praktychnoi kharakterystyky efektyvnosti vidhodivli.
Otsinka produktyvnosti svynei riznykh henotypiv pid chas vidhodivli u tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahrofirma Svitanok» Samarivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: продуктивність на відгодівлі свиней; produktyvnist na vidhodivli svynei; вплив відгодівлі на якість продукції; vplyv vidhodivli na yakist produktsii; виробництво продукції свинарства; vyrobnytstvo produktsii svynarstva; оцінка продуктивності свиней; otsinka produktyvnosti svynei; ефективність відгодівлі; efektyvnist vidhodivli; охорона довкілля у свинарстві; okhoronа dovkillia u svynarstvi; охорона праці у свинарстві; okhorona pratsi u svynarstvi