Деякі проблеми підвищення надійності і безпечного функціонування важких гірничих машин - Дирда, Віталій Ілларіонович; Dyrda, Vitalii; Пугач, Андрій Миколайович; Puhach, Andrii; Черній, Олександр Анатолійович; Chernii, Oleksandr; Калганков, Євген Васильович; Kalhankov, Yevhen; Толстенко, Олександр Васильович; Tolstenko, Oleksandr (Інститут геотехнічної механіки ім. М. С. Полякова НАНУ, 2021)
В роботі дослідженню підлягали наступні гумові деталі: блоки гумометалеві (БРМ) призматичної форми, віброізолятори гумові (ВР) зі складною формою вільної поверхні, віброізолятори гумометалеві (ВРМ), а також шаруваті віброізолятори (ВРМС). Їх використання при проектуванні систем віброзахисту для важких гірничих вібраційних машин (віброживильників, віброконвеєрів, змішувачів та ін.) є досить актуальним. In the work, the following rubber parts were subject to research: rubber-metal blocks (BMR) of a prismatic shape, rubber vibration isolators (VR) with a complex free surface shape, rubber-metal vibration isolators (VRM), as well as layered vibration isolators (VRMS). Their use in the design of vibration protection systems for heavy mining vibration machines (vibrating feeders, vibrating conveyors, mixers, etc.) is very relevant.
Some problems of increasing reliability and safe operation of heavy mining machines
Keywords: гірничі машини; mining machines; вібраційний живильник; vibrating feeder; гумові деталі; rubber parts; надійність віброізоляторів; vibration isolator reliability