Стан зелених насаджень вулиці Шевченка м. Перещепино Самарського району Дніпропетровської області - Гут, Денис Вікторович; Hut, Denys (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2026)
Озеленення центральних вулиць забезпечує зниження рівня запиленості та шуму, покращує мікроклімат, сприяє очищенню повітря та підвищує декоративну привабливість міського простору. В умовах сучасного антропогенного навантаження та змін клімату проблема збереження та раціонального використання зелених насаджень набуває особливої актуальності. Ozelenennia tsentralnykh vulyts zabezpechuie znyzhennia rivnia zapylenosti ta shumu, pokrashchuie mikroklimat, spryiaie ochyshchenniu povitria ta pidvyshchuie dekoratyvnu pryvablyvist miskoho prostoru. V umovakh suchasnoho antropohennoho navantazhennia ta zmin klimatu problema zberezhennia ta ratsionalnoho vykorystannia zelenykh nasadzhen nabuvaie osoblyvoi aktualnosti.
Stan zelenykh nasadzhen vulytsi Shevchenka m. Pereshchepyno Samarskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: зелені насадження; zeleni nasadzhennia; озеленення; ozelenennia; інвентаризація; inventaryzatsiia; деревні рослини; derevni roslyny; кущові рослини; kushchovi roslyny; благоустрій; blahoustrii; міське середовище; miske seredovyshche