Оптимальні концентрації водних розчинів азотних добрив для фоліарного підживлення соняшнику - Крамарьов, Сергій Михайлович; Kramarov, Serhii; Бандура, Любов Павлівна; Bandura, Liubov; Комяк, К. С.; Komiak, K. S.; Хижняк, В. Д.; Khyzhniak, V. D.; Крамарьов, О. С.; Kramarov, O. S. (ТОВ «АгроМедіа» Інститут садівництва НААНУ, 2025)
Останніми роками соняшник в Україні посідає друге місце після пшениці за посівними площами сільськогосподарських культур. Щорічно на полях нашої держави він займає 5–6 млн га. Для того, щоб нарівні конкурувати з виробниками соняшникової олії на світовому ринку, нашим аграріям постійно доводиться шукати шляхи підвищення продуктивності цієї культури та збільшення вмісту олії в насінні соняшнику з одночасним зменшенням собівартості вирощеної основної продукції. Ostannimy rokamy soniashnyk v Ukraini posidaie druhe mistse pislia pshenytsi za posivnymy ploshchamy silskohospodarskykh kultur. Shchorichno na poliakh nashoi derzhavy vin zaimaie 5–6 mln ha. Dlia toho, shchob narivni konkuruvaty z vyrobnykamy soniashnykovoi olii na svitovomu rynku, nashym ahrariiam postiino dovodytsia shukaty shliakhy pidvyshchennia produktyvnosti tsiiei kultury ta zbilshennia vmistu olii v nasinni soniashnyku z odnochasnym zmenshenniam sobivartosti vyroshchenoi osnovnoi produktsii.
Optymalni kontsentratsii vodnykh rozchyniv azotnykh dobryv dlia foliarnoho pidzhyvlennia soniashnyku
Keywords: соняшник; soniashnyk; фоліарне підживлення; foliarne pidzhyvlennia; водні розчини азотних добрив; vodni rozchyny azotnykh dobryv; оптимальні концентрації; optymalni kontsentratsii