Еколого-гігієнічна оцінка вибору місця під забудову та розміщення тваринницьких об’єктів та благоустрій території Пр-АТ «Агро-Союз» Дніпропетровської області - Головко, Ю. В.; Golovko, Y. V.; Жижина, Поліна Миколаївна; Zhyzhyna, Polina; Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna (Тернопільська державна сільськогосподарська дослідна станція Інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України, 2016)
При визначенні схеми лікування хвороби, спеціалісту необхідно, в першу чергу, вияснити причину її виникнення. Більшість захворювань незаразного походження виникають внаслідок невідповідності умов утримання та годівлі – екологічних факторів – фізіологічним потребам організму. Правильне розміщення тваринницьких ферм на території фермерського господарства та наявність добре обладнаних приміщень для худоби є поряд зі створенням кормової бази найважливішою умовою успішного розвитку тваринництва.
Keywords: еколого-гігієнічна оцінка; eco-hygienic assessment; вибір місця під забудову; selection of places for construction; розміщення тваринницьких об’єктів; placement of livestock facilities